Het vergeten meubel krijgt een nieuwe boost

Het urbane leven zorgt ervoor dat we kleinere ruimtes zo praktisch en multifunctioneel mogelijk in moeten richten. Een slaapbank is een uitstekend voorbeeld van een multifunctioneel meubel. De dagen dat slaapbanken lelijk en oncomfortabel waren zijn geteld. Er komen steeds meer varianten en het meubel wordt in een nieuw daglicht gezet. Voor het vervoeren van een slaapbank is een aanhangwagen huren een goede optie. Naast de slaapbank zijn er ook andere opties om jouw kleine ruimte zo groot mogelijk te laten lijken.


Verschillende soorten


Naast verschillende interieurstijlen heb je binnen de slaapbanken ook verschillende soorten. Zo kun je een slaapbank hebben die je kan uitschuiven waardoor het een ruim bed wordt. Deze slaapbanken zijn vaak geschikt voor twee personen. Daarnaast kun je ook een slaapbank hebben voor één persoon waarbij je de hoofdsteun naar beneden kun klappen en als het ware een één persoonsmatras hebt. Vaak zit er onder deze slaapbanken een uitschuifbare lade. Deze lade biedt extra opslagruimte voor eventueel beddengoed. Wanneer je het hele pakket wil hebben, zijn er ook nog slaapbanken die en geschikt zijn voor twee personen en over opbergruimte beschikken. Dit is natuurlijk de ideale optie, maar deze banken zijn moeilijker te verkrijgen en vaak ook iets duurder.


Bed kasten


Mocht je nou niet zo’n fan zijn van een slaapbank of past dat helemaal niet in jouw kamer? Dan is een bed kast nog een andere goede optie om jou kleine ruimte zo groot mogelijk te laten lijken. Ook bij de bed kasten zijn er verschillende varianten. Het idee blijft hetzelfde: in eerste instantie lijkt het een kast, maar wanneer je hem uitklapt is het een bed! Het grote voordeel hiervan is dat het bed volledig weggewerkt kan worden, indien dit nodig is. De slaapbank heeft echter ook nog een zitfunctie. Bovendien lijkt het op een kast, maar kan het niet daadwerkelijk als kast dienen. Het bed neemt namelijk de gehele kastruimte in beslag wanneer je deze inklapt.


Hoe mee te nemen?


Zoals al eerder benoemd, wordt het lastig om deze bed kasten of slaapbanken in je eigen auto te vervoeren. Om toch zoveel mogelijk geld te besparen op vervoer, kun je altijd een aanhanger huren. Deze komen in verschillende groten, waardoor je de aanhanger goed aan kan passen op de grote van het meubel. Mocht je nou zelf niet zoveel moeite willen doen, dan kun je ook altijd nog de meubel speciaalzaak vragen of er een mogelijkheid is tot bezorgservice. Soms zit dit al bij de prijs inbegrepen en soms moet je hier extra voor betalen. Het enige nadeel hieraan is dat je gebonden bent aan een bezorgingstijd.