De nadelen van een vloerkleed

Veel mensen hebben een vloerkleed in huis. De meeste vinden het een mooie aanwinst binnen het interieur. Echter kan zo een vloerkleed ook meerdere nadelen hebben. Deze blog zal u meer informatie verstrekken over de mogelijke nadelen van een vloerkleed in uw kamer.

  • Vloerkleden schoonmaken

Vloerkleden staan natuurlijk erg knus in huis, maar veel mensen komen er pas later achter wat een grote klus het is om een vloerkleed schoon te maken en zo te houden. Ondanks het feit dat een vloerkleed in verschillende stoffen beschikbaar is, blijft het ook een feit dat zo een kleed moeilijk schoon te krijgen is. Denk bijvoorbeeld aan een glas wijn die per ongeluk valt op uw pas gekochte vloerkleed. Zo een vlek gaat er niet met gemak uit en als u ongeluk heeft zelfs nooit meer.

  • Onderhoud

Een tapijt vergt veel onderhoud. Wanneer u niet houdt van huishoudelijke klusjes als stofzuigen, is het misschien een idee om te heroverwegen of een tapijt iets voor u is. Een tapijt vangt veel stof op en het is daarom van belang om minstens twee keer per week te stofzuigen. Als u of een andere huisbewoner allergieën heeft is het al helemaal niet slim om karpetten te nemen.

  • Onhygiënisch

Zoals vermeld in het vorige punt nemen tapijten veel stof op. Naast stof kunnen er echter ook andere ongewenste dingen in terecht komen. Voorbeelden hiervan zijn haren, ongedierte en etensresten. Het kan zelfs nog viezer worden als u huisdieren heeft als katten en honden die hoogstwaarschijnlijk ook veel gebruik zullen maken van tapijt. Wanneer u een klein kind heeft is het daarom niet aangeraden om zo een tapijt te nemen.

  • Zonde van je vloer

Daarnaast is het natuurlijk heel erg zonde van je mooie vloer, als je er een vloerkleed overheen gaat leggen. Een vloer kan een goede toevoeging zijn op je interieur. Past het niet? Dán is een kleed pas een optie.