3 kamerplanten voor een Urban Jungle

Een van de trends van 2020 is de urban jungle. Met name voor mensen in de stad is dit een leuke trend. Het idee is dat je binnenhuis meer groen hebt, om een meer natuurlijke omgeving te creëren in jouw interieur. Met deze drie kamerplanten maak je een goede start om je eigen urban jungle te creëren!

De gatenplant op stok

De Latijnse benaming is Philondendron monstera perusem. Het bijzondere van deze plant is het grote ovaalvormige blad, dat je ziet in veel jungles. De klimplant groeit langs een stok omhoog en krijgt gigantische bladeren. Let er alleen wel op dat de kamerplant in de schaduw staat en je de plant regelmatig water geeft, het is immers een exotische plant. Daarnaast is het een plant dat redelijk snel groeit en erg groot kan worden!

De plant met twee namen, de Yucca

De Yucca “Elephantipes” staat ook wel bekend als de palmlelie door de stoere- en exotische uitstraling. De stoere uitstraling past perfect in elk interieur. De onderstam van deze plant lijkt op een olifantspoot, waardoor het de naam “Eliphantipes” kreeg. De plant heeft weinig water nodig en kan in de zon staan, doordat deze plant van oorsprong uit Midden-Amerika komt. Kortom, een ideale plant voor beginners.

De Sanseveria “Kirkii” voor een groene oase

De Sanseveria “Kirkii” heeft lange stengels met een gestreepte bladtekening. Het heeft een stoere en robuuste uitstraling en is mooi te combineren met de bovengenoemde planten. Het is namelijk een relatief kleine kamerplant, dat erg compact groeit. Het plantje heeft weinig water nodig. Daarnaast maakt het niet uit of de plant in de zon, schaduw of halfschaduw staat. Daarom is dit een prachtige plant en eenvoudige plant voor jouw urban jungle.